Transferència de tecnologia

3
PATENTS
(1 en 22 i 2 en 23)
1
SPIN-OFF
(creada el 2023)
1
Doctorat Industrial
(en curs)

Creació de PLANeT Biotech, primera spin-off del CRAG
PLANeT Biotech és la primera empresa spin-off nascuda al CRAG. Va ser fundada el 2023 amb la transferència i llicència d’un actiu intel·lectual propietat del CRAG. El projecte, liderat i desenvolupat per la Dra. Ana I. Caño-Delgado al CRAG, se centra en la validació de molècules candidates com a moduladors de les respostes de les plantes a l’estrès abiòtic, centrant-se en la via metabòlica dels brasinoesteroides. La tecnologia de PLANeT Biotech S.L. es basa en un profund coneixement dels mecanismes naturals de resiliència utilitzats per les plantes per superar factors d’estrès com la sequera i les onades de calor.
Esdeveniment CRAG Empreses
El novembre del 2022, es va celebrar a les instal·lacions del CRAG l’esdeveniment “CRAG Empreses” amb l’objectiu de reduir la bretxa entre la recerca i el sector privat, fomentant futures col·laboracions amb el sector de l’agrobiotecnologia.
Amb aquesta finalitat, l’esdeveniment va incloure xerrades, reunions B2B i una visita a les instal·lacions del CRAG. Un total de 85 participants van assistir a la trobada, on es va fer networking entre investigadors, membres d’empreses i organitzacions finançadores d’R+D. En l’esdeveniment van estar presents 34 empreses del sector, així com 5 entitats del sector públic.

Contractes amb empreses
Durant aquest període, el CRAG ha continuat col·laborant amb empreses nacionals i internacionals per impulsar el camp dels bioestimulants i la millora genètica. Aquestes associacions aprofiten al màxim l’experiència científica i les capacitats tecnològiques del CRAG.
L’abast d’aquestes col·laboracions ha estat extens, abastant una gran varietat d’espècies, com algues, arbres fruiters, cultius hortícoles, plantes ornamentals i plantes d’interès terapèutic. Les col·laboracions no es limiten al sector agroalimentari, sinó que també s’estenen a altres àrees d’interès.
El CRAG també ha participat en associacions publicoprivades per promoure la valorització de les seves tecnologies i descobriments. En aquest context, l’equip de recerca del CRAG dirigit per David Caparrós-Ruiz va participar en el projecte Cork2Wine, coordinat per l’empresa del suro Francisco Oller SA. Aquest projecte té com a objectiu identificar l’origen del TCA i explorar solucions al problema del “gust de suro” del vi.